Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

​Ελεύθεροι σκοπευτές σκοτώνουν τέσσερις αστυνομικούς στο Ντάλας

Εικόνα του άρθρου ​Ελεύθεροι σκοπευτές σκοτώνουν τέσσερις αστυνομικούς  στο Ντάλας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2016, 13:13
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 4 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλοι 7 τραυματίστηκαν, κάποιοι από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, από τα πυρά δύο ελεύθερων σκοπευτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας, ενάντια στην αστυνομική βία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να πυροβολούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός από τους δράστες ο οποίος είναι Αφροαμερικανός και κυκλοφορεί με πυροβόλο όπλο στο χέρι του. 

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι πυροβολισμοί έπεσαν στις 8:45 το βράδυ (τοπική ώρα) ενώ ήταν σε εξέλιξη μια από τις δεκάδες πορείες σε όλη τη χώρα για τα δύο περιστατικά αστυνομικής βίας σε Λουιζιάνα και Μινεσότα. 

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν. Χαθήκαμε με τους φίλους μας καθώς προσπαθήσαμε να κρυφτούμε» δήλωσε ένας 21χρονος αυτόπτης μάρτυρας. 

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για αρκετούς πυροβολισμούς με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν με καραμπίνα. 

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια, ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter ανέφερε ότι κι ένας τέταρτος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον ένας ακόμη αστυνομικός βρίσκεται στο χειρουργείο. 

Αφορμή για την πορεία, οι νέες δολοφονίες, ενός 32χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό το βράδυ της Τετάρτης στην Μινεσότα και ενός ακόμη 37χρονου Αφροαμερικανού μια μέρα νωρίτερα από δύο αστυνομικούς στη Λουιζιάνα. 

Λίγη ώρα αργότερα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία. 

Ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση. 

Ο Γιάνεζ μαζί με το συνάδελφό του Τζόζεφ Καούσερ που υπηρετούν στην τοπική αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το απόγευμα της Τετάρτης. Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές. 

Σύμφωνα με ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter επιβεβαιώθηκε ότι και τέταρτος αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά των δύο ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας, Video που ανέβηκαν στα social media δείχνουν τον πανικό που επικράτησε την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί αλλά και τον καταιγισμό πυρών! 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back