Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 22-09-2019, 10:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την πρόθεση του να προχωρήσει στην εξαγορά της Δέλτα, όταν οι τράπεζες αποφασίσουν να προχωρήσουν στην πώληση της, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Οπτιμα ΑΕ κ. Στέφανος Παντελιάδης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο όμιλος Παντελιάδη, στη διετία 2019 - 2020 το επενδυτικό του πρόγραμμα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του στη διάρκεια του 2019 υπερέβησαν τα 180 εκατ. ευρώ και εφέτος με βάση τα στοιχεία των πρώτων επτά μηνών θα είναι αυξημένες τουλάχιστον 2% - και οι ισολογισμοί του είναι σταθερά κερδοφόροι.

Ειδικότερα από τα 22 εκατ. ευρώ που ανέρχεται το επενδυτικό πλάνο τα 6,8 εκατ. ευρώ αφορούν το εργοστάσιο της «Ήπειρος» στην Άρτα, από τα οποία 2,5 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και τα υπόλοιπα θα επενδυθούν σε μηχανολογικό εξοπλισμό με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, αλλά και την επέκταση της εταιρείας σε νέες κατηγορίες προϊόντων.

Ακόμα 4,5 εκατ. ευρώ πρόκειται να επενδυθούν για την δημιουργία της Φάρμας Ήπειρος στην Άρτα. Πρόκειται για μία έκταση 47 στρεμμάτων με 5.500 τμ στεγασμένους χώρους στην πρώτη φάση υλοποίησης και άλλα 3.200 τμ στη δεύτερη φάση. Στόχος είναι, εξήγησαν, «να αναπτυχθούν πρωτοποριακές μέθοδοι εκτροφής και υγιεινής του ζωικού κεφαλαίου οι οποίες θα μεταφερθούν ως άριστες πρακτικές στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους μας μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και υποστήριξης τους. Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης υλοποίησης και η έναρξη της λειτουργίας της Φάρμας Ήπειρος θα γίνουν εντός του Οκτωβρίου. Η δυναμικότητα σ΄αυτή τη φάση θα είναι η εκτροφή 1.300 προβάτων, ενώ σε δεύτερη φάση με την ολοκλήρωση της επένδυσης στο 2020 η δυναμικότητα της Φάρμας θα ανέλθει στα 2.500 ζώα».

(Πηγή: ΑΠΕ/Δ.Χαροντάκης)

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus