ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Επεισόδια αξιολόγησης» σε σχολεία των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Επεισόδια αξιολόγησης» σε σχολεία των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2024, 22:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΕΑΠ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει «επεισόδια αξιολόγησης» σε σχολεία των Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επιθεωρητές «τρομοκρατούν εκπαιδευτικούς ότι αν δεν αξιολογηθούν δεν θα συνταξιοδοτηθούν» ή «εκφοβίζουν συναδέλφους /ισσες δηλώνοντάς τους ότι στις αξιολογήσεις του είναι πολύ αυστηρός», ακόμα ότι «εκπαιδευτικός πηγαίνει να αξιολογηθεί σε ‘κλεμμένο’ τμήμα» γιατί, σύμφωνα με την παράταξη, «το τμήμα που είχε την ώρα του ραντεβού δεν ήταν το ‘καλύτερο’ του σχολείου και για αυτό θεώρησε πρέπον να ‘αρπάξει’ άλλο τμήμα για να ικανοποιήσει τον επιθεωρητή».

Επίσης, η παράταξη αναφέρει ότι διευθυντές «σπεύδουν να ντυθούν το ένδυμα του επιθεωρητή και να προχωρήσουν την Α2 φάση και με παρακολουθήσεις/βαθμολόγηση μαθημάτων. Ακραία περίπτωση, η επιχείρηση αξιολόγησης συναδέλφου που είχε ήδη δηλώσει συμμετοχή στην απεργία-αποχή».

Μια ανάλογη καταγγελία έκανε και η ΑΣΥ Εκπαιδευτικών.

Ακόμα, η ΕΑΠ καταγγέλλει ότι επιθεωρητής ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την αξιολόγηση εκπαιδευτικού, στις οποίες φαίνεται μάλιστα η τάξη και ο εκπαιδευτικός και οι μαθητές/ριες και κατόπιν παρεμβάσεων, τις αφαίρεσε.

Η παράταξη τονίζει ότι «παρά τα τόσα τραγικά ή και αστεία που συμβαίνουν καθημερινά στο σήριαλ που λέγεται αξιολόγηση, οι συνάδελφοι/ισσες διευρύνουν την αντίστασή τους. Οι υπογραφές συμμετοχής στην απεργία-αποχή πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ενώ σε κάποια σχολεία η συμμετοχή φτάνει το 100%, η συνέλευση του σωματείου μας για το θέμα ήταν μαζικότατη ενώ σε σχολείο της πόλης πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας για να εμποδίσει την αξιολόγηση συναδέλφου (που συμμετέχει στην απεργία-αποχή) από τον διευθυντή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back