ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΟΔΥ-ΚΟΜΥ: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι

Εικόνα του άρθρου ΕΟΔΥ-ΚΟΜΥ: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2023, 09:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι-ες του ΕΟΔΥ στο πρόγραμμα PHILOS και στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) είναι και πάλι απλήρωτοι. Ανάμεσά τους και όσοι εργάζονται στο καμπ του Κατσικά.

«Χίλιους και πλέον εργαζόμενους από εμάς ετοιμάζονται να πετάξουν  στον δρόμο τέλος Νοέμβρη και τους υπόλοιπους να μας αφήσουν απλήρωτους επ’ αόριστον, αφού ήδη εδώ και έναν χρόνο μας χρωστάνε αναδρομικές απολαβές για όλους τους μήνες του 2022» τονίζουν. 

Την περίοδο που τα κρούσματα είναι και πάλι σε έξαρση, οι εργαζόμενοι-ες αναφέρουν ότι «δεν αποδεχόμαστε να παίζουν με τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας! Δεν μπορούν πια να παίζουν με την δημόσια υγεία».

Ζητούν μεταξύ άλλων μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των ΚΟΜΥ και του προγράμματος Philos, άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες (διερμηνείς, ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μαίες, διασώστες, κα), παροχή φαρμάκων, απαραίτητου εξοπλισμού και αναλώσιμων για τις ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές πράξεις και οχημάτων στους διασώστες, άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, των αναδρομικών και των εξαιρέσιμων.

Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάννης Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back