ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενωμένη αντιπολίτευση χωρίς δεσμεύσεις

Εικόνα του άρθρου Ενωμένη αντιπολίτευση χωρίς δεσμεύσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2019, 15:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πρότασή του για συνεργασία της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου καταθέτει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Ριζόπουλος απέστειλε επιστολή στους επικεφαλής των «παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου της αντιπολίτευσης», ενσωματώνοντας σε αυτήν, όπως αναφέρει τις προτάσεις του Γιώργου Ζάψα και του Νίκου Ζήκου.

Επί της ουσίας, ο κ. Ριζόπουλος εκτιμά ότι με τη συνεργασία, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα μπορούν να εισάγουν θέματα στο συμβούλιο με την υπογραφή τουλάχιστον 16 συμβούλων όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Η συνεργασία αυτή, όπως διευκρινίζει, «δεν σημαίνει υποχρεωτικά και συμφωνία απόψεων» όπως και δεν θα είναι δεσμευτική για την ψήφο της κάθε παράταξης. Θυμίζει δε ότι τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τις ενώνει το ότι όλες στήριξαν το σύστημα της απλής αναλογικής.

Κι όλα αυτά επειδή ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», όπως σημειώνει, «δεν αναμένω από τον περιφερειάρχη να έχει το ενδιαφέρον για τακτικές συνεδριάσεις…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back