Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Eνότητα Πολιτών: Επιστολές… διαλόγου

Εικόνα του άρθρου Eνότητα Πολιτών: Επιστολές… διαλόγου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2022, 15:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον δημόσιο διάλογο για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, προσπαθεί να ενεργοποιήσει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειάς της, έστειλε σήμερα επιστολή τόσο στον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ όσο και σε όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης με την οποία τους ενημερώνει για το περιεχόμενο της πρότασής της αυτής.

Παράλληλα, ζητά τη συμμετοχή όλων στον δημόσιο διάλογο προκειμένου «να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το μέλλον ενός τόσο σημαντικού κτιρίου για τον Δήμο μας» όπως επισημαίνεται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην επιστολή προς το δήμαρχο η παράταξη επαναλαμβάνει τη θέση της περί προειλημμένης απόφασης εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Κάτι τέτοιο, όπως σημειώνει, «δεν συνάδει με τη λογική της διαβούλευσης, είτε με τη στενή έννοια του όρου (εντός των οργάνων του δήμου), είτε με την ευρεία (με την κοινωνία)». Παράλληλα, καταθέτει και την πρότασή της για τη στέγαση του Δημαρχείου στο κτίριο του ΚΕΠΑΒΙ, εκτιμώντας ότι πρέπει να γίνει επανεκκίνηση των συζητήσεων μεταξύ Δήμου και διοίκησης ΚΕΠΑΒΙ.

Στην επιστολή της προς τους φορείς, η παράταξη αναφέρει ότι η πρότασή της έχει διαμορφωθεί στην κατεύθυνση των «μεικτών χρήσεων» και της λειτουργίας ενός κτιρίου 7 μέρες την εβδομάδα.

Η πρόταση έχει κοινοποιηθεί δε και σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παράταξη έχει προτείνει τη στέγαση στο κτίριο της Δομπόλη του ΔΗΠΕΘΕ και της Δημοτικής Πινακοθήκης, όπως κι άλλων δράσεων.


* Διαβάατε: Παλιό Πανεπιστήμιο: «Ζωντανό κύτταρο κι όχι υπηρεσία»


ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Επί είκοσι χρόνια το κτίριο του παλιού πανεπιστήμιου έστεκε ρημαγμένο στα αζητητα , χωρίς καμιά προηγούμενη δημοτική αρχή να κάνει κάτι για αυτό ( δεν μπόρεσε, δεν ήθελε ,δεν έχει πια σημασία). Τώρα που το κτίριο περιήλθε στο Δήμο ,ας επιτραπεί στη δημοτική αρχή να εφαρμόσει το δικό της σχέδιο. Αν μη τι άλλο για να γίνει κάτι πριν καταρρεύσει το κτίριο.( Καθότι , υποθέτω, ότι για το " ζωντανό κύτταρο" απαιτείται άλλος σχεδιασμός και άλλος χρόνος βεβαίως!,).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back