ΚΟΣΜΟΣ

Ενισχυμένη η Ίρμα πλησιάζει τη Φλόριντα

Εικόνα του άρθρου Ενισχυμένη η Ίρμα πλησιάζει τη Φλόριντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2017, 14:35
ΚΟΣΜΟΣ

Ο τυφώνας Ίρμα πλησιάζει, ενισχυμένος στην κατηγορία 4, τις ακτές της Φλόριντα συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα περίπου 209 χιλιόμετρα την ώρα, επιβεβαιώνοντας μετεωρολόγους που προειδοποιούσαν ότι ο κυκλώνας θα ενισχυθεί προτού φτάσει στην πολιτεία.

Το μάτι του τυφώνα αναμένεται να φθάσει στα στενά της Φλόριντα όπου και θα αρχίσει να πλήττει τις ακτές της αμερικανικής Πολιτείας το βράδυ. Τα επίπεδα του νερού αυξάνονται ήση στις ακτές της Πολιτείας, ενώ ο κυβερνήτης, Ρικ Σκοτ προειδοποιεί για παλιρροιακά κύματα ύψους έως και 5 μέτρα.


Στη Φλόριντα, 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι -περίπου το 30% του πληθυσμού των ΗΠΑ- κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αλλά το Σάββατο, ο κυβερνήτης δήλωσε ότι είναι πλέον πολύ αργά για να φύγει οποιοσδήποτε. 

Ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη ξεκινήσει να πλήττουν τα νησιά Κι Γουέστ. Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00. Περίπου 220.000 καταναλωτές στην Φλόριδα δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή το πρωί, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back