Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποιήσεις για την επέλαση του τυφώνα Ίρμα

Εικόνα του άρθρου Προειδοποιήσεις για την επέλαση του τυφώνα Ίρμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2017, 22:57
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Κινδύνων (FEMA), προειδοποίησε ότι ο τυφώνας Ίρμα πρόκειται να ισοπεδώσει τις ΗΠΑ και τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 4, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος, καθώς φέρνει μαζί του ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 241 χιλιομέτρων την ώρα. 

Ο Μπροκ Λονγκ δήλωσε ότι μέρη της Φλόριντα, η οποία αναμένεται να πληγεί το πρωί του Σαββάτου, θα μείνουν χωρίς ρεύμα για μέρες και περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο.

Με ανάρτηση στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές να «φύγουν μακριά από το δρόμο» της Ίρμα.

«Ο κυκλώνας Ίρμα είναι μυθικών διαστάσεων, ενδεχομένως ο ισχυρότερος που έχουμε ποτέ δει. Παραμείνετε σε ασφαλή μέρη και φύγετε μακριά από τον δρόμο του, εφόσον είναι δυνατό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο twitter σήμερα το πρωί.

Η Ίρμα, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους από το καταστροφικό πέρασμα της στα νησιά της Καραϊβικής, απειλεί τώρα τις Μπαχάμες.

Ο τυφώνας προβλέπεται ότι θα πλήξει την Κούβα το βράδυ της Παρασκευής  ή το πρωί του Σαββάτου, και κατόπιν θα κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ, πλήττοντας αρχικά τη Φλόριντα, κατόπιν κατά πάσα πιθανότητα τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα.

Εξωτερικές κάμερες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καταγράφουν το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα στις 7 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει η NASA μέρος της προβολής εμφανίζεται ασπρόμαυρο λόγω ενός προβλήματος με τον αισθητήρα στην εξωτερική κάμερα.

Ο ΧΟΣΕ

Παρόμοια πορεία με τον τυφώνα Ίρμα φαίνεται να ακολουθεί μέχρι στιγμής και ο τυφώνας Χοσέ, ο οποίος ενισχύθηκε κι άλλο σήμερα, φτάνοντας στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 240 χιλιομέτρων την ώρα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back