Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Κυκλώνας Ίρμα: Στην Κούβα σήμερα, στην Φλόριντα αύριο

Εικόνα του άρθρου Κυκλώνας Ίρμα: Στην Κούβα σήμερα, στην Φλόριντα αύριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2017, 14:48
ΚΟΣΜΟΣ

Ο κυκλώνας Ίρμα πλήττει  πλέον την Κούβα με ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, αφού κατέστρεψε πολλά νησιά της Καραϊβικής, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ

Ο κυκλώνας, κατηγορίας πέντε, έφτασε στην Κούβα από το αρχιπέλαγος του Καμαγουέι, έξω από τη βορειοανατολική ακτή, ενώ κατά το πέρασμα του από την Καραϊβική στοίχησε ήδη τη ζωή σε 21 ανθρώπους.

Δορυφορική φωτογραφία του κυκλώνα Ίρμα να ταξιδεύει πάνω από τις Μπαχάμες (φωτ. NASA/NOAA GOES)

Η Ίρμα, μια από ισχυρότερες καταιγίδες του αιώνα στον Ατλαντικό, αναμένεται να χτυπήσει τη Φλόριντα την Κυριακή το πρωί, ενώ εκατομμύρια κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Η Ίρμα απειλεί να βυθίσει στο σκοτάδι περισσότερα από 4,1 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που εξυπηρετεί η εταιρεία Power & Light (FPL) της Φλόριντας, επηρεάζοντας την καθημερινότητα περίπου 9 εκατομμυρίων ανθρώπων, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρισμού.

Ο κυκλώνας συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους ταχύτητας 240 χιλιομέτρων την ώρα, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και να οδηγήσουν στο κλείσιμο πυρηνικών και άλλων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back