Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενισχύεται η Μονάδα Λοιμωδών

Εικόνα του άρθρου Ενισχύεται η Μονάδα Λοιμωδών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2020, 19:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν τον Covid-19, η Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είχε σταματήσει να υφίσταται επί της ουσίας. Με την έλευση του κοροναϊού και με τον ορισμό του Πανεπιστημιακού ως νοσοκομείου αναφοράς, τα πράγματα άλλαξαν.

Η διοίκηση προχώρησε στην επαναλειτουργία της Μονάδας, ενώ παράλληλα, επέκτεινε και τις κλίνες νοσηλείας και σε άλλους χώρους μετά από μια χωροταξική ανακατάταξη άλλων ιατρικών υπηρεσιών. Μέχρι στιγμής, στη Μονάδα δεν έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 5 ασθενείς παράλληλα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του, ζήτησε από την Περιφέρεια Ηπείρου επιχορήγηση για προμήθεια επιπρόσθετου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ανάπτυξη της Μονάδας Λοιμωδών.

Και η Περιφέρεια Ηπείρου είπε το «ναι» σε επιχορήγηση ύψους 223.000 ευρώ. Ποσό ύψους 133.000 θα διατεθεί για την προμήθεια άκρως απαραίτητου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού «για τη λειτουργία 2η Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Το υπόλοιπο ποσό των 90.000 ευρώ θα διατεθεί για την προμήθεια ακτινολογικού εξοπλισμού.

Σε γραπτή του δήλωση ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης επαναλαμβάνει τα περί στήριξης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ, αναφερόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, επισημαίνει ότι «λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ως νοσοκομείο-αναφοράς για τη νόσο».

«Έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα έναντι κάθε άλλης τρέχουσας υποχρέωσης, την ενίσχυση της λειτουργίας και της επέκτασης των δομών του, ώστε να είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να υποδεχθεί και να νοσηλεύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπατριωτών μας που ενδέχεται να νοσήσουν» δηλώνει.

Παράλληλα, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, η Περιφέρεια Ηπείρου θα προχωρήσει σε παραγγελία νέας ποσότητας μασκών, με προϋπολογισμό 24.800 ευρώ, οι οποίες θα διανεμηθούν σε υπηρεσίες και φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back