Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 12-04-2020, 14:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας 31χρονος από τα Γιάννενα είναι ο νέος ασθενής στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα νέο κρούσμα κορονοϊού (το 13ο στην Ήπειρο, αν και πια το μέτρημα δεν έχει τόση σημασία). Οι διαπιστωμένες επαφές του νέου περιστατικού έχουν εντοπιστεί ήδη και έχουν μπει σε καραντίνα.  Ο 31χρονος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Στο μεταξύ, από τη Μονάδα Λοιμωδών πήρε εξιτήριο ένας ασθενής από την Πρέβεζα.

Η εξέλιξη της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, βάσει της ενημέρωσης που έχει από τα νοσοκομεία, έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.

Πρόκειται για το περιστατικό από τα Γιάννενα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση.

-Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι  σταθερή.

-Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενή βελτιώνεται σταθερά. 

Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

Το τρίτο περιστατικό εισήχθη χθες το απόγευμα. Πρόκειται για νεαρό άντρα από τα Γιάννενα, ο οποίος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και η εισαγωγή του έγινε, αφού το δείγμα που ελήφθη και εξετάσθηκε ήταν θετικό. Η κατάσταση της υγείας του ασθενή είναι πολύ καλή. Οι διαπιστωμένες επαφές του νέου θετικού περιστατικού, που προέκυψαν από την άμεση ιχνηλάτηση βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.

Σήμερα έλαβε εξιτήριο από τη Μονάδα Λοιμωδών ασθενής από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, αφού η υγεία του είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

-Κατά τη χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 39 δείγματα. Τα τέσσερα αφορούσαν το Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα υπόλοιπα 26 τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Τα 25 ήταν αρνητικά και το ένα διαπιστώθηκε θετικό (αφορά το νέο ασθενή που εισήχθη στη Μονάδα Λοιμωδών).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση, είναι αρνητικά.

-Σήμερα στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση.

-Από το σύνολο των 130 δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για το ένα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Τα 14  δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση, είναι αρνητικά.

-Σήμερα  ελήφθησαν τρία νέα δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα.

-Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 366 δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τρία ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Στο νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση τέσσερα πιθανά περιστατικά, εν αναμονή αποτελεσμάτων τους από δείγματα που ελήφθησαν χθες και σήμερα.

-Πέραν των ανωτέρω σήμερα διαβιβάστηκαν ως αρνητικά για SARS-COV-2, δύο δείγματα που είχαν αποσταλεί από την Παρασκευή

-Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά (ασθενείς) που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο σήμερα. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 33 δείγματα και ήταν όλα αρνητικά.

-Στο κάμπινγκ του Δρεπάνου φιλοξενούνται 41 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης - οι περισσότεροι γάλλοι υπήκοοι- για τους οποίους βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την προώθησή τους  στις  χώρες τους. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
PLayschool πισω dodoni back