ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενημέρωση για τη «Σχεδία» μετά την… τρικυμία

Εικόνα του άρθρου Ενημέρωση για τη «Σχεδία» μετά την… τρικυμία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2021, 20:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρώτη της ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε η πρόεδρος της «Σχεδίας» και εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών εκεί, δημοτική σύμβουλος Σοφία Μαρκούλα.

Η κα Μαρκούλα αναφέρθηκε στο αποθεματικό που παρέλαβε (677.000 ευρώ) και τις «πολλές οικονομικές εκκρεμότητες που σταδιακά τακτοποιούνται», όπως είπε.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ που έγινε «σε πολύ καλό κλίμα» και ενημέρωσε ότι « η κατεύθυνση του ΟΚΑΝΑ είναι η προβολή του Κέντρου Πρόληψης μακριά από δικαστικές και άλλες αντιπαραθέσεις».

Αναφέρεται στις έντονες αντιπαραθέσεις του πρώην προέδρου της «Σχεδίας» Στέφανου Τζιμογιάννη με τον επιστημονικό συνεργάτη Βασίλη Κούτρα.

Η κα Μαρκούλα τόνισε ότι «το διοικητικό συμβούλιο και η επιστημονική ομάδα σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αναβάθμιση και εξωστρέφεια της Σχεδίας».

Τόσο ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θωμάς Μπέγκας ευχαρίστησαν την κα Μαρκούλα για την ενημέρωση που έκανε. Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη ωστόσο, κράτησε άλλη στάση.

Είπε δηλαδή ότι πρόκειται για «ένα θέμα χωρίς εισήγηση» και «χωρίς να γνωρίζει το σώμα για ποιον λόγο θα απασχοληθεί και αν και με ποιον τρόπο πρέπει να εκφέρει μία άποψη επί αυτής της προφορικής ενημέρωσης».

Διατύπωσε μια σειρά ερωτήματα, σχετικά με τους σκοπούς της ενημέρωσης και κατέληξε λέγοντας ότι «αν πραγματικά αφορούσε κάτι σοβαρό η ενημέρωση αυτή για το σώμα μας, η εκπρόσωπος του Δήμου και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Σχεδία θα μας κατέθετε ένα σοβαρό έγγραφο στον προβλεπόμενο χρόνο, επί του οποίου θα μπορούσαμε να εκφράσουμε άποψη ως θεσμός. Όλα τα άλλα είναι για επικοινωνιακή και κακώς εννοούμενη πολιτική».

Έγγραφη ενημέρωση, σε πιο «προσηνές» ύφος, ζήτησε και ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης, Χρήστος Πατσούρας, καθώς και ενημέρωση, γιατί η Σχεδία δεν συμμετέχει στο Δίκτυο Πρόληψης Κέντρων Ελλάδας.

Ο κ. Ελισάφ από την πλευρά του είπε ότι η «Σχεδία» δεν είναι νομικό πρόσωπο του Δήμου, ώστε να είναι υποχρεωμένο να υποβάλλει τέτοιου είδους αναλυτικά στοιχεία και ότι απλά… συμπίπτει να είναι η εκπρόσωπος του Δήμου και πρόεδρος του οργανισμού, ενώ άφησε πλάγιες αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση, σε ό,τι αφορά το χρόνο θητείας της.

Σχετικά με την εκπροσώπηση, η κα Μαρκούλα τόνισε ότι η διοίκηση της Σχεδίας αποφάσισε να απέχει μέχρι τις επόμενες εκλογές στο Πανελλήνιο Δίκτυο, «για λόγους αρχής και διαφάνειας». Ο λόγος, όπως τον ανέλυσε, είναι ότι ο πρώην πρόεδρος κ. Τζιμογιάννης έγινε επίτιμο μέλος της διοίκησης του Δικτύου και άλλαξε η σύσταση του διοικητικού συμβουλίου, άνευ εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back