Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 8-03-2023, 20:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Ενεργοί Πολίτες (παράταξη με επικεφαλής τον Σπύρο Πάικα), καταγγέλλει την παρουσία των ΜΑΤ έξω από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Ελεούσα, για τη συζήτηση περί των εξορύξεων.

«Τουλάχιστον μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 6 Μαρτίου, αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από άνδρες των ΜΑΤ και της ασφάλειας βρισκόταν στο χώρο έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου προκαλώντας ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση στη μικρή μας κοινωνία.

Χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος που να δικαιολογεί στο ελάχιστο την παρουσία τους.

Καταστάσεις απαράδεκτες που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στις μαύρες εποχές της ιστορίας μας τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα» τονίζει η παράταξη.

Ζητάει να μάθει ποιος έδωσε την εντολή για την παρουσία των ΜΑΤ και απαιτεί  «να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ντροπιαστικές καταστάσεις που δυσφημούν τον Δήμο μας».

Τέλος, σημειώνει ότι το δημοτικό συμβούλιο, «κυρίαρχο όργανο της διοίκησης των Δήμων, παρά τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις απαξίωσής του, οφείλει να αποτελεί χώρο συζήτησης και σύνθεσης ή μη των απόψεων, με δημόσιες ανοικτές συνεδριάσεις, με τη δυνατότητα συλλογικών φορέων και μεμονωμένων δημοτών να διατυπώνουν τη γνώμη τους και να θέτουν ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία». 

Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back