ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Energean Oil & Gas: «Αδιανόητα τα ύποπτα περί… μυστικών γεωτρήσεων»

Εικόνα του άρθρου Energean Oil & Gas: «Αδιανόητα τα ύποπτα περί… μυστικών γεωτρήσεων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2016, 20:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίγες ώρες μετά το σεισμό του Σαββάτου, «έσκασαν» και τα σενάρια που ακολουθούν συνήθως τέτοια φυσικά φαινόμενα. Αυτή τη φορά, προέκυψε ένα άρθρο που αναφέρει ότι στα Γιάννενα γίνονται σεισμοί γιατί η πόλη… «πλέει σε θάλασσα από πετρέλαιο» και ότι ουσιαστικά, ο σεισμός προκλήθηκε από ανθρωπογενή δραστηριότητα, των ερευνών για υδρογονάνθρακες και δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Η λογική του κειμένου παραπέμπει κάπως σε σενάριο ευφάνταστου ντοκιμαντέρ για μυστικά όπλα, κοίλη Γη και εξωγήινους. Το άρθρο που υποστηρίζει τα παραπάνω, «κατέβηκε» από τον ιστοχώρο όπου εμφανίστηκε πρώτα, ωστόσο έχει αναπαραχθεί ήδη πολύ, σε διάφορες ιστοσελίδες, αλλά πολύ περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Energean Oil & Gas θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει στα σενάρια: «Σε τέτοιες περιστάσεις απαιτείται ψυχραιμία και, βεβαίως, σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση. Αυτές τις δύσκολες ώρες, όσοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, δημοσιεύοντας ή αναπαράγοντας ‘πληροφορίες’ για ‘μυστικές γεωτρήσεις’ που …προκαλούν σεισμούς (!) στην περιοχή, έχουν ως προφανή στόχο να υποσκάψουν την προοπτική ανάπτυξης της Ηπείρου, δημιουργώντας ‘φαντάσματα’ που θα θελήσουν οι ίδιοι να χρησιμοποιήσουν για να εμποδίσουν ένα έργο που θα φέρει δουλειές, εισόδημα και ανάπτυξη στην Ήπειρο, μια πανέμορφη περιοχή της χώρας που μαστίζεται από την ανεργία και την ερημοποίηση».

Η εταιρία στην ανακοίνωσή της δηλώνει τη συμπαράστασή της στους πολίτες της Ηπείρου και προσθέτει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές, τα προβλήματα και την πιθανή συνδρομή στην αποκατάστασή τους. «Η Energean προχωρεί το ερευνητικό της πρόγραμμα στην Ήπειρο, ενημερώνοντας συνεχώς την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές για την πρόοδό του και, βεβαίως, το ίδιο θα πράττει και με τις τοπικές κοινωνίες σε κάθε νέα φάση της δραστηριότητάς της στην περιοχή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back