Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας χώρος για εργαστήριο του Πανεπιστημίου

Εικόνα του άρθρου Ένας χώρος για εργαστήριο του Πανεπιστημίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2018, 19:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το 2014, η τότε ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έβαλε λουκέτο σε έναν δημόσιο οργανισμό, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συσκευασίας. Τέσσερα χρόνια μετά, ο εξοπλισμός του ινστιτούτου αυτού –κάθε άλλο παρά ασήμαντος- «κατοχυρώθηκε» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Μηχανικής Συμπεριφοράς και Ποιοτικού Ελέγχου Υλικών του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών. Μόνο που το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν μπορεί να βρει τον κατάλληλο χώρο για να στεγάσει τον εξοπλισμό αυτόν.

Και εδώ ήρθε να μεσολαβήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Η πρώτη φορά που προέκυψε το ζήτημα της στέγασης του εξοπλισμού, ήταν όταν η Περιφέρεια επιχείρησε να διεκδικήσει την αγορά του εργοστασίου της Spider στα Καρδαμίτσια (η περίφημη υπόθεση της Spider) με σκοπό, όπως υποστήριζε η ίδια, τη δημιουργία ενός εκθεσιακού κέντρου. Ο κ. Καχριμάνης είχε συνδέσει το εκθεσιακό αυτό κέντρο και με τη στέγαση του εξοπλισμού του πάλαι ποτέ Ελληνικού Ινστιτούτου Συσκευασίας.

Κατά τις εργασίες της σημερινής ημερίδας με τίτλο «Παραδοσιακά και καινοτόμα τυροκομικά προϊόντα της Ηπείρου», που έγινε στα παλιά σφαγεία, ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι βρέθηκε στεγασμένος για τον εξοπλισμό, όπου θα δημιουργηθεί ένα εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πρόκειται για κτιριακές εγκαταστάσεις κοντά στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, οι οποίες ανήκουν στο κληροδότημα Γ. Σταύρου των Αγαθοεργών Καταστημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων. «Πιστεύω ότι θα είναι αρωγός μας το Κληροδότημα Γ. Σταύρου, παραχωρώντας τη χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων που φιλοξενούσαν στο παρελθόν τις ‘Δρυάδες’ (σ.σ. τον συνεταιρισμό ξύλου)», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης. Όπως είπε ο περιφερειάρχης, το κέντρο που θα στηθεί με τον εξοπλισμό του πρώην Ινστιτούτου, θα χρησιμοποιείται από όλες τις επιχειρήσεις για ζητήματα συσκευασίας, αλλά και ανίχνευσης της σύστασης των προϊόντων. Μένει να ειπωθούν περισσότερες λεπτομέρειες…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back