Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένας χρόνος από μια ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Εικόνα του άρθρου Ένας χρόνος από μια ευρωπαϊκή πρεμιέρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2017, 03:05
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ιστορία του ΠΑΣ έχει περισσότερα ορόσημα από όσα αναλογούν σε μια τυπική επαρχιακή ομάδα. Αυτό που συνέβη όμως πέρυσι, τέτοια μέρα, ήταν σημαδιακό: ο ΠΑΣ έδωσε το πρώτο του παιχνίδι σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση και ήταν νικητής.

Στις 14 Ιουλίου 2016 λοιπόν, ο ΠΑΣ αντιμετώπισε για το Europa League την Οντ Γκρένλαντ από τη Νορβηγία. Η προσμονή γι αυτό το ματς του β’ προκριματικού γύρου του κυπέλλου, ήταν πολύ μεγάλη για μια σειρά λόγους. Καταρχάς, γιατί ήταν η δικαίωση του ΠΑΣ, που μετά από όσες φορές στερήθηκε για οικονομικούς λόγους την έξοδο στην Ευρώπη, τελικά «πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα» από τη μοίρα και παρότι αγωνιστικά είχε μείνει εκτός, σε μια καλή ωστόσο χρονιά, πήρε τελικά το εισιτήριο.


Δεύτερον, γιατί θα γινόταν επίσημο ματς του ΠΑΣ στα Γιάννενα, για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να καταστήσει ορόσημο τη συγκεκριμένη μέρα, η οποία έμελλε να είναι πανηγυρική.

Παρά το κατακαλόκαιρο και την περιορισμένη αναγκαστικά προετοιμασία των ειδών του Ιουλίου, ο Γιάννης Πετράκης έστησε σωστά την ομάδα και με οδηγό τον Ακόστα, ο ΠΑΣ νίκησε με 3-0.


Το σκορ άνοιξε μόλις στο 7’ ο Μιχαήλ, ο Ναδάλες έκανε το 2-0 στο 31’ και τελικά, ο Ακόστα έκανε το 3-0 στο 68’.

Μια βδομάδα μετά, ο ΠΑΣ πήγε με φανερό το τρακ του πρωτάρη στη Νορβηγία, όπου βρέθηκε πίσω με 3-0 στο δεύτερο ημίχρονο. Στην παράταση, ο Μαμπουλού άδειασε την άμυνα της Οντ και ο Κούτρης έστειλε τον ΠΑΣ στον επόμενο γύρο.  

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (80' Δώνης), Τζημόπουλος, Ακόστα (90+2' Σκόνδρας), Φερφελής (77' Κόντε), Λόπεζ, Καρανίκας, Κοζορώνης

Οντ Γκρένλαντ (Νταγκ – Ίλιεφ Φαγκέρμο): Ροσμπάχ, Ρουντ, Γκρέγκαρντ, Μπεργκ (46' Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νορντκβέλε (86' Μπέργκαν), Νίελσεν (74' Χάουγκεν) Χάγκεν, Έρικσον, Ακαμπουέζε



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back