Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασφαλής στην… κιβωτό του Νόε (Ακόστα) o ΠΑΣ

Εικόνα του άρθρου Ασφαλής στην… κιβωτό του Νόε (Ακόστα) o ΠΑΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2016, 02:27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πρώτο ματς του ΠΑΣ στο Europa league ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο για τον ΠΑΣ, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να δείχνει σε όλο το πρώτο ημίχρονο τι ακριβώς προετοίμασε αυτές τις δύο βδομάδες: άψογη τακτική, προσαρμοσμένη στους διαθέσιμους παίκτες, χωρίς περισσότερα τρεξίματα από όσα έπρεπε. 

Το αποτέλεσμα είναι επικό, δεδομένης της ιστορικότητας της στιγμής, αλλά και του γεγονότος ότι ο ΠΑΣ ήταν το αουτσάιντερ και ο άπειρος:3-0 την Οντ που αποδείχθηκε μικρότερη από το «θεριό» που περίμεναν τα άπειρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Γιάννενα. Ο Νόε Ακόστα οδήγησε εκ του ασφαλούς τον ΠΑΣ με μια τρομερή εμφάνιση, σημειώνοντας 1 γκολ και όντας μέσα σε όλες κυριολεκτικά τις φάσεις. 

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε ονειρεμένα τον αγώνα καθώς ο Μιχαήλ έκανε το 1-0 μόλις στο 7’. Η Οντ προσπάθησε να κάνει κάτι με την κατοχή, ωστόσο οι καλοί ανασταλτικά παίκτες του ΠΑΣ, ειδικά από τα στόπερ μέχρι το κέντρο (εξαιρετικός ο Μπέριος, πάντα αξιόπιστος ο Τζημόπουλος, με καίριες παρεμβάσεις και στιβαρό παιχνίδι ο Καρανίκας, από τους καλύτερους του ματς) δεν επέτρεψαν τους κινδύνους για τον Πασχαλάκη. Αυτός πάντως, όποτε χρειάστηκε ήταν στη θέση του. Στο 31’ ο ΠΑΣ έβαλε στο γήπεδο μια εξαιρετική τακτική κίνηση που κατέληξε στον Ναδάλες, ο οποίος έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Οντ μπήκε με τον ίδιο τρόπο: κατοχή που σταματούσε είτε στον Λίλα, είτε στον Ακόστα που κυριολεκτικά ήταν παντού, είτε στην τριάδα των στόπερ. Στο 67’ Ο Φερφελής απείλησε αλλά δεν μπόρεσε να βάλει το τρίτο γκολ στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των Νορβηγών. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Φερφελής βγήκε ξανά μόνος του με τον τερματοφύλακα, πλάσαρε πάνω του, αλλά ο Ακόστα που ερχόταν πίσω του έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι έληξε με αυτό το σκορ χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Ο ΠΑΣ έβαλε όχι απλώς τις βάσεις για πρόκριση, αλλά έδειξε ότι είναι καλύτερος από την Οντ, πράγμα που του δίνει το δικαίωμα να βλέπει την πρόκριση κατάματα, παρότι "πρωτάρης". Ο επόμενος αγώνας θα γίνει σε μια βδομάδα στο Σκίεν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Ναδάλες, Κοζορώνης, Ακόστα (90'+2' Σκόνδρας), Γιάκος (80' Δώνης), Φερφελής (77' Κόντε).

ΟΝΤ (Φαγκέρμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόγκαρντ, Μπεργκ (46' Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νόρντκβελε (86' Μπέργκαν), Νίλσεν (74' Χάουγκεν), Χάγκεν, Έρικσεν, Ακαμπουέζε

Κάρτες: Μπέριος (16'), Καρανίκας (66'), Ακόστα (68') - Έρικσεν (37')


Η νίκη του ΠΑΣ σε καρέ:


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back