Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας νέος τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Ένας νέος τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2017, 18:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με μια δωρεά 200 εκατ. ευρώ το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» έρχεται να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας, αλλά και να συμβάλλει σε πιο ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας. Σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το μεγάλο αυτό ποσό θα διατεθεί για την ανέγερση δύο νοσοκομείων (Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη) και μιας σχολής νοσηλευτών, για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για 143 ασθενοφόρα και πτητικό στόλο για αεροδιακομιδές.

Στο πλαίσιο της δωρεάς και του προγράμματος του ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία», θα καλυφθεί και το κόστος για την αγορά τριών μηχανημάτων 3 PET/CT αλλά και μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων τα οποία θα διατεθούν σε αντίστοιχα νοσοκομεία. Ένα από τα νοσοκομεία αυτά είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET) αποτελεί απεικονιστική εξέταση που δείχνει τη λειτουργία των διαφόρων ιστών και οργάνων, ιδιαίτερα χρήσιμη στην ανίχνευση μεταστάσεων, βοηθώντας το ιατρικό προσωπικό στον καθορισμό της θεραπείας των καρκινοπαθών. «Συνεπώς, οι διαγνωστικές εξετάσεις που παρέχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στον τομέα της ογκολογίας, της νευρολογίας, καθώς και της καρδιολογίας αναμένεται να αναβαθμιστούν σημαντικά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία είχε αναδείξει την ανάγκη αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας τον Φεβρουάριο του 2016. Στην ερώτηση αυτή, υπενθύμιζε μεταξύ άλλων ότι στο νοσοκομείο λειτουργεί πλήρως Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να χειριστεί το νέο εξοπλισμό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back