Oikonomou pisoi
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ένας Ινδός στη Δανία

Εικόνα του άρθρου Ένας Ινδός στη Δανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2022, 00:31
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν τα λένε στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της στο Μάριενμποργκ (Marienborg), στο Κόνγκενς Λίνγκμπι της Δανίας, 03 Μαΐου 2022. 

Ανοίγει παρένθεση: Το Μάριενμποργκ, οι τηλεθεατές του δανέζικου πολιτικού σίριαλ «Borgen» θα το θυμούνται, είναι μια εξοχική κατοικία χτισμένη στα μέσα του 18ου αιώνα, σκαρφαλωμένη σε μια μικρή κορυφή ενός λόφου στη βόρεια όχθη της λίμνης Bagsværd, 15 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της Κοπεγχάγης. 

Είναι η επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού της Δανίας από το 1962. χρησιμοποιείται συχνά για κυβερνητικές διασκέψεις, διασκέψεις κορυφής και άλλους επίσημους σκοπούς. Κλείνει η παράνθεση.

Για να επιστρέψουμε στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών. Ο Μόντι σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη απηύθυνε έκκληση «για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και για την υιοθέτηση του διαλόγου και της διπλωματίας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα».

Από την πλευρά της η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν καλέσει τον Ινδό ομόλογό της, να ασκήσει όποια επιρροή έχει προκειμένου να τεθεί τέλος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ινδία κρατάει ουδέτερη στάση στον πόλεμο στην Ουκρανία, απέχοντας από ψηφίσματα στον ΟΗΕ, ενώ δεν συμμετέχει στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η Ινδία αγοράζει επίσης μεγαλύτερες ποσότητες ρωσικού αερίου σε χαμηλή τιμή.

Το Νέο Δελχί έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για στρατιωτικό εξοπλισμό και ανταλλακτικά.

Ο Μόντι επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα, τη Γερμανία και αναμένεται να επισκεφθεί τη Γαλλία αύριο, Τετάρτη.

Φωτογραφία: EPA/Martin Sylvest

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back