Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας δρόμος με κατεύθυνση… τα Τζουμέρκα

Εικόνα του άρθρου Ένας δρόμος με κατεύθυνση… τα Τζουμέρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2017, 00:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με δύο μήνες καθυστέρηση λόγω των αλλαγών στο νόμο περί ηλεκτρονικών διαγωνισμών, το έργο με τον επίσημο τίτλο «Οδός σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Γέφυρα Πλάκας» και με προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ, πάει για δημοπράτηση. Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση την ηλεκτρονική δημοπράτηση του οδικού αυτού έργου. 

Πρόκειται επί της ουσίας για έναν νέο οδικό άξονα που διαφημίζεται ως το έργο που θα συνδέει την Ιόνια οδό με τα Τζουμέρκα. Στην πραγματικότητα, φτάνει στα όρια των Τζουμέρκων. Ο δρόμος, ξεκινώντας από τον κόμβο Τερόβου της Ιόνιας, θα περνάει δυτικά από τη Σκλίβανη και θα καταλήγει πάνω από το Καλέντζι στην περιοχή Πηγάδια. Το δύσκολο κομμάτι δηλαδή, από το Καλέντζι μέχρι την Πλάκα, δεν συμμετέχει στο έργο αυτό. 

Το συνολικό μήκος του νέου οδικού άξονα θα είναι 9,8 χλμ., ενώ το συνολικό πλάτος του θα είναι 6,50 μέτρα (με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση). Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνουν: γέφυρα μήκους 134 μ., πέντε ισόπεδους κόμβους, οδοφωτισμούς γέφυρας και κόμβων, τεχνικά έργα απορροής ομβρίων, σήμανση. «Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή των Τζουμέρκων καθώς θα καταστεί δυνατή η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισμούς της περιοχής» έχει δηλώσει κατά επανάληψη η περιφερειακή αρχή. 

Το οδικό αυτό έργο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Οι απαλλοτριώσεις εκτάσεων που απαιτούνται για την κατασκευή του νέου δρόμου, είχαν υπολογιστεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου σε 800.000 ευρώ. 


* Φωτο αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back