ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας διαφορετικός περίπατος στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου Ένας διαφορετικός περίπατος στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2021, 00:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έναν μουσειοπαιδαγωγικό περίπατο με τίτλο «Ακούω-Αγγίζω-Αισθάνομαι», ο οποίος απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης, διοργανώνει το Οικομουσείο Ζαγορίου, με έδρα τα Άνω Πεδινά, με την υποστήριξη και χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο ιδιαίτερος αυτός περίπατος θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουνίου στο Ζαγόρι. 

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ξενάγηση ερμηνείας που συμπεριλαμβάνει έναν ηχοπερίπατο εκπαιδευτικού χαρακτήρα στα «in situ» πολιτισμικά και φυσικά τοπία του Ζαγορίου.

Ως αντικείμενο της έρευνας και δράσης του προγράμματος επιλέχθηκαν τρία πέτρινα γεφύρια (Γεφύρι Κόκκορου, Γεφύρι Καλογερικό ή του Πλακίδα και το Γεφύρι του Μύλου στους Κήπους), εύκολα προσβάσιμα στα άτομα με προβλήματα όρασης. Οι 3D απεικονίσεις της γεωμορφολογίας της διαδρομής και των γεφυριών θα λειτουργήσουν ενισχυτικά, δίνοντας τη δυνατότητα μέσω της αφής, να γίνουν αντιληπτά στα άτομα με προβλήματα όρασης τα μεγάλης κλίμακας μνημεία.

Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, το Οικομουσείο Ζαγορίου συνεργάζεται με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας, το Κέντρο Καινοτομίας Fab-Lab Ιωαννίνων και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη φόρμα εδώ

Για την ασφάλεια όλων, ο εκπαιδευτικός περίπατος θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα με προβλήματα όρασης και 10 συνοδούς. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Το Οικομουσείο Ζαγορίου ακολουθεί όλες τις οδηγίες που ισχύουν βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.


Photo credit: Θύμιος Μάντζιος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back