Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 21-12-2016, 14:44
ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναζήτηση του δράστη της επίθεσης με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο είναι οι γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, η αστυνομία αναζητεί έναν Τυνήσιο, μετά τον εντοπισμό εγγράφου ταυτότητας στο φορτηγό, που προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων τη Δευτέρα το βράδυ. 

Το Spiegel Online, που δεν αναφέρει τις πηγές του, γράφει πως το έγγραφο αυτό φέρει το όνομα Ανίς Α και ο κάτοχός του είναι γεννημένος το 1992 στην πόλη Ταταουίν στη νότια Τυνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild και Allgemeine Zeitung του Μάιντς, ο άνδρας αυτός είναι γνωστός με τρία διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες. Η Bild, στην ηλεκτρονική της έκδοση, μεταδίδει επίσης πως είναι γνωστός στην αστυνομία για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά και για ενδεχόμενη συμμετοχή σε μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο.

Το έγγραφο που βρέθηκε στο φορτηγό είχε επιστραφεί σε έναν αιτούντα άσυλο, το αίτημα του οποίου είχε απορριφθεί χωρίς να απελαθεί. Είχε εκδοθεί από τις τοπικές αρχές της πόλης Κλέβε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ολλανδία, σύμφωνα με την Allgemeine Zeitung του Μάιντς.

Νωρίτερα, το γερμανικό κανάλι rbb είχε μεταδώσει ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν άλλο ύποπτο νωρίς το πρωί, όμως αργότερα τον άφησε ελεύθερο.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα