ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ο Αμρί έφθασε από το Βερολίνο στο Μιλάνο;

Εικόνα του άρθρου Πώς ο Αμρί έφθασε από το Βερολίνο στο Μιλάνο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2016, 17:06
ΚΟΣΜΟΣ

Οι γερμανικές αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες για τυχόν συνεργούς του Τυνήσιου Άνις Άμρι, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες τα ξημερώματα νεκρός από πυρά Ιταλών αστυνομικών, στα περίχωρα του Μιλάνο.

«Πώς μπόρεσε να φτάσει στην Ιταλία από το Βερολίνο;» διερωτάται σήμερα και η εφημερίδα Bild, εκφράζοντας την έκπληξή της για το γεγονός ότι ο Τυνήσιος διέφυγε «κάτω από τη μύτη» των αστυνομικών αρχών πολλών χωρών.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ο 24χρονος πέρασε από τη Γαλλία για να πάει στο Μιλάνο, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με Ιταλούς αστυνομικούς κοντά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, όταν εκείνοι επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, στο σακίδιό του βρέθηκε ένα εισιτήριο τρένου που αποδεικνύει ότι επιβιβάστηκε στο Σαμπερί, στην ανατολική Γαλλία, και πέρασε από το Τορίνο για να φτάσει τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στο Μιλάνο.

Στη Γαλλία η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας κάνει εντατικές έρευνες για να εξιχνιαστεί αν πράγματι «ο τρομοκράτης αυτός μπόρεσε να περάσει από την επικράτεια» και συγκεκριμένα από το Σαμπερί, όπως δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Φαλκόν, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης της γαλλικής αστυνομίας (DGPN) σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Η γερμανική αστυνομία θέλει επίσης να εξακριβώσει αν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άμρι στο Μιλάνο ήταν το ίδιο με εκείνο με το οποίο σκότωσε έναν Πολωνό οδηγό τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Με το φορτηγό του Πολωνού ο Άμρι φέρεται ότι διέπραξε την επίθεσή στη χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ο Χόλγκερ Μινχ, ο επικεφαλής της γερμανικής δικαστικής αστυνομίας, διαβεβαίωσε ότι «εκατοντάδες» αστυνομικοί θα συνεχίσουν τις έρευνες κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Στο μεταξύ όπως αναφέρει το Euronews οι αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν τρεις ύποπτους τζιχαντιστές, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τον δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ένας ανηψιός του 24χρονου δράστη Ανίς Αμρί.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τυνήσιος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «οι τρεις ήταν μέλη τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον τρομοκράτη Ανίς Αμρί που έκανε την επίθεση στο Βερολίνο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back