ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Φορτηγό έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος-12 νεκροί (upd)

Εικόνα του άρθρου Βερολίνο: Φορτηγό έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος-12 νεκροί (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2016, 00:13
ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο απολογισμός της πορείας του φορτηγού που έπεσε χθες πάνω σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κεντρικό Βερολίνο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι συνέλαβε έναν ύποπτο και ότι άλλος ένας άντρας που επέβαινε στο φορτηγό σκοτώθηκε όταν το όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου.

Η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθη αργότερα, παραμένει αδιευκρίνιστη, σύμφωνα με την αστυνομία. Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται τοπικές πηγές ασφάλειας, μεταδίδουν ότι ο ύποπτος που συνελήφθη φέρεται ότι είναι από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε πάνω στο πλήθος μέχρι να ανακοπεί η πορεία του από ένα δέντρο.  Είχε προλάβει να διανύσει μία απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων μέχρι να ακινητοποιηθεί. 

Το φορτηγό είχε πολωνικές πινακίδες κι ανήκει σε πολωνική ναυτιλιακή εταιρία, με έδρα το Γκντάσκ.


Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από φορτηγό που έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα της γερμανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας μετέδωσαν πως βάσει των πρώτων ενδείξεων πρόκειται για επίθεση.


Το περιστατικό έφερε μνήμες από την επίθεση του περασμένου Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας. Ένας άνδρας από την Τυνησία σκότωσε 86 άτομα όταν έπεσε με το φορτηγό του στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Βαστίλης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back