ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ζήτημα πρόσβασης σε πάροδο της Χρ. Σούλη

Εικόνα του άρθρου Ένα ζήτημα πρόσβασης σε πάροδο της Χρ. Σούλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2023, 17:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το αίτημά τους για τη δημιουργία ενός πεζόδρομου-ράμπας που θα ενώνει μια πάροδο της Χρ. Σούλη με την ομώνυμη εδώ καταθέτουν δημόσια κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την πρόσβαση στην οδό υπάρχουν αυτή τη στιγμή 36 σκαλοπάτια και ένας ανηφορικός δρόμος με κλίση 20% που κάθε άλλο παρά διευκολύνει την κινητικότητα των ανθρώπων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων.

«Θεωρούμε πως ζητούμε το αυτονόητο, την ισότιµη αντιµετώπιση όλων των πολιτών. Αντ’ αυτού όλα αυτά τα 20 χρόνια βλέπουµε πως η πολιτεία µάς εµπαίζει, συνεχώς µάς παρουσιάζουν δυσκολίες, τυπικές ή τεχνικές, στις οποίες πάντα από πλευράς µας απαντούµε βρίσκοντας λύση. Ταυτόχρονα βλέπουµε να εκτυλίσσονται ανακατατάξεις του δηµόσιου χώρου ανάλογα µε το συµφέρον µεµονωµένων κατοικιών» αναφέρεται.

Επισημαίνεται δε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν προτείνει ως μόνη λύση την κατασκευή ανελκυστήρα, με τους κατοίκους να τη χαρακτηρίζουν «περίπλοκη». Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, έχουν προτείνει μεταξύ άλλων κατασκευή πεζόδρομου-ράμπας δίπλα από τα σκαλοπάτια. «Αν και έχουµε επανειληµµένα ζητήσει από τα αρµόδια άτοµα της δηµοτικής αρχής να έρθουν στο σηµείο του προβλήµατος ώστε να συζητήσουµε από κοινού την λύση, αυτό όχι µόνο δεν έγινε ποτέ, αλλά λαµβάνουµε απαντητικές επιστολές για τη µη δυνατότητα υλοποίησης των προτάσεών µας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back