ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα «χωριό τέχνης» στα Τζουμέρκα

Εικόνα του άρθρου Ένα «χωριό τέχνης» στα Τζουμέρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2018, 21:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάθε Αύγουστο, ένας μικρός οικισμός στα Τζουμέρκα, η Τσόπελα Πραμάντων, μεταμορφώνεται σε ένα «χωριό τέχνης». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πνευματικό Κέντρο Τσόπελα Πραμάντων» εδώ και 15 χρόνια, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ένα εικαστικό εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες, στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου με τη συμπαράσταση των εικαστικών Κώστα Τσώλη και Ευφροσύνης Μυτιληναίου.

Αποκορύφωμα αυτού του εργαστηρίου είναι μια έκθεση. Η φετινή έκθεση με τίτλο «Εικαστική Διαδρομή» θα γίνει στο πλαίσιο των εικαστικών μαθημάτων του εργαστηρίου και θα διαρκέσει από 4 έως 17 Αυγούστου. Οι ντόπιοι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος, είναι: Γιώργος Πολύζος, Βαγγέλης Πολύζος, Βασίλης Γεροδήμος, Ασπασία Πολύζου, Δημήτρης Μεράντζας, Χρήστος Καλόγηρος και Μάης Πολύζος. Οι φίλοι καλλιτέχνες είναι οι Κώστας Τσώλης, Ευφροσύνη Μυτιληναίου, Τζένη Αργυρίου, Νίκος Χατζής, Κων/νος Μουχταρίδης, Μαριάνθη Γιαννοπούλου και Νατάσσα Πουλαντζά. Με την έκθεση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος φιλοδοξεί να ανοίξει τις δράσεις του σε μεγαλύτερη έκταση εντός του οικισμού, με στόχο την επαφή της τέχνης με τους ντόπιους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής που θα έρθουν στο χωριό αυτή την περίοδο.

Τα έργα της έκθεσης θα φιλοξενηθούν σε πέντε σημεία του οικισμού (ξενοδοχεία «Ξενείον του Γιώργου Μεράντζα» και «Ανάβαση», Εργαστήριο Γιώργου Πολύζου, πρώην Δημοτικό Σχολείο, καφενείο στην πλατεία).


* Η φωτογραφία είναι από την περσινή εικαστική έκθεση

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back