ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα συνέδριο με αφορμή την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Ένα συνέδριο με αφορμή την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2023, 15:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέδριο με θέμα «Τεχνογνωσία και προβληματισμοί με αφορμή την αποκατάσταση του θεάτρου της Δωδώνης» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Δωδώνης στις 20 και 21 Ιουνίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Αφορμή για την οργάνωση της επιστημονικής συνάντησης στάθηκε η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του κάτω κοίλου του θεάτρου της Δωδώνης και των πλευρικών αναλημματικών τοίχων και η απόδοσή του στο κοινό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με βασικό πυρήνα το αντικείμενο της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του θεάτρου της Δωδώνης «ανοίγει ένας επιστημονικός διάλογος βασισμένος στις εμπειρίες, τους προβληματισμούς, την δεοντολογία και κυρίως την τεχνογνωσία, που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορα επιστημονικά πεδία, στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων της ελληνικής επικράτειας».

Η θεματολογία του Συνεδρίου επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα τεχνογνωσίας, δεοντολογίας, συντήρησης, αποκατάστασης, τεχνικών λύσεων, μεθοδολογίας κλπ., λιγότερο σε θέματα αμιγώς αρχαιολογικά.

Οι εργασίες ξεκινούν αύριο στις 9.30 το πρωί.

Θα υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης (μέσω zoom: https://us06web.zoom.us/j/89606128720?pwd=TExRVUhjOGNsazNORjAvT05vZGRyQT09).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back