ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα πολυδύναμο κέντρο για εφήβους και νέους

Εικόνα του άρθρου Ένα πολυδύναμο κέντρο για εφήβους και νέους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2024, 15:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα έρχεται να ανακοινώσει την ίδρυση ενός πολυδύναμου κέντρου για την αντιμετώπιση εξαρτήσεων στο διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια, για νέους και εφήβους.

Το Κέντρο θα παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική σε νεαρούς εφήβους εξαρτημένους νέους από νόμιμες και παράνομες ουσίες, το διαδίκτυο, το τζόγο και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές, υποστηρίζοντας παράλληλα και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κας Κεφάλα, το αίτημα για ίδρυση πολυδύναμου κέντρου το κατέθεσε η ίδια στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, η οποία το έκανε αποδεκτό. Βέβαια, υπό την «ομπρέλα» του ΟΚΑΝΑ, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Σχεδία» παρέχει, εδώ και χρόνια, συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε δήλωσή της, η υφυπουργός αναφέρει: «Ως γιατρός και δη, παιδίατρος, γνωρίζω πόσο κρίσιμο είναι να παρέχουμε στους νέους αλλά και στις οικογένειες τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν και κυρίως να ενημερωθούν και να προλαμβάνουν τις εξαρτήσεις και τις συνέπειές τους».


*Στη φωτογραφία: Η κα Κεφάλα με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αθ. Θεοχάρη και τον αντιπρόεδρο Αθ. Δημητριάδη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3