Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα νηπιαγωγείο στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2019, 16:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θέμα ημερών είναι πια η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της αναδόχου εταιρίας για την ανέγερση νηπιαγωγείου στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα εκεί που βρίσκονταν οι παλιοί στρατιωτικοί φούρνοι, στην οδό Ελ. Ζωγράφου. Σήμερα, η έκταση χρησιμοποιείται άτυπα ως πάρκινγκ.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» έδωσε το πράσινο φως επί του σχεδίου σύμβασης. Το έργο αυτό εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,78 εκατ. ευρώ. Το κόστος σύμβασης, μετά τον διαγωνισμό που έγινε, φτάνει τελικά στα 874.909 ευρώ, με την ανάδοχο εταιρία να δίνει ποσοστό έκπτωσης 50,85%.

Το οικόπεδο, όπου θα ανεγερθεί το νηπιαγωγείο, βρίσκεται στην κυριότητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας. Το 2017, το υπουργείο αποφάσισε να παραχωρήσει την έκταση στον Δήμο Ιωαννιτών για την ανέγερση της σχολικής μονάδας, με δύο βασικούς όρους. Ότι το σχολείο θα κατασκευαστεί μέσα σε πέντε χρόνια και ότι το 20% των θέσεων του νηπιαγωγείου θα καλυφθεί από παιδιά στρατιωτικών που υπηρετούν στις μονάδες της 8ης Μεραρχίας και επιπλέον τη διάθεση άλλων 30 θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως κριτηρίων και άνευ τροφείων (εφόσον βέβαια υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back