ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα νέο κρούσμα και μέρες καραντίνας για υγειονομικούς

Εικόνα του άρθρου Ένα  νέο κρούσμα και μέρες καραντίνας για υγειονομικούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2020, 17:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νοσοκομείο Πρέβεζας βρίσκεται από χτες στο επίκεντρο της προσοχής των αρμόδιων αρχών, μετά την επιβεβαίωση ενός κρούσματος σε γιατρό του νοσοκομείου. Ο γιατρός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και άλλες 13 διαπιστωμένες επαφές του -10 υγειονομικοί και 3 υπάλληλοι του νοσοκομείου, το οποίο παραμένει κανονικά σε λειτουργία.

Με το κρούσμα αυτό μπαίνει και η Πρέβεζα στον «κοροναϊκό» χάρτη, με την Ήπειρο να μετράει πια τέσσερα κρούσματα κοροναϊού.

Την ίδια ώρα, στα Γιάννενα, η προσοχή είναι στραμμένη στην κατάσταση της υγείας δύο ασθενών (ενός από την Άρτα και ενός από τα Γιάννενα), οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όντας σε σταθερή κατάσταση.

Όλα αυτά προκύπτουν και από την καθημερινή πια ενημέρωση εκ μέρους της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η εικόνα λοιπόν στα νοσοκομεία της Ηπείρου καταγράφεται ως εξής, βάσει της ενημέρωσης: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερή κατάσταση.

-Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική στον κοροναϊό, παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.

-Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Σήμερα 21/3/2020 στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για έλεγχο.

-Δεν υπάρχουν απαντήσεις για θετικά δείγματα από τις προηγούμενες ημέρες .

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 

-Τα 43 άτομα του υγειονομικού προσωπικού, που είχαν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παραμένουν σε περιορισμό στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες.

Από την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, βρέθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με 45 άτομα τα οποία είναι σε καραντίνα στην οικία τους. Αναμένονται απαντήσεις από επτά δείγματα, τέσσερα που ελήφθησαν στις 19/3/2020 και τρία στις 20/3/2020.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 

-Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού, ο οποίος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

-Η Διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό 13 διαπιστωμένες ασυμπτωματικές επαφές του ανωτέρω θετικού κρούσματος (10 υγειονομικούς και τρεις υπαλλήλους), υψηλού και χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ. Όλοι τους παρακολουθούνται καθημερινά.

-Αναμένονται τα αποτελέσματα ενός υπόπτου κρούσματος που νοσηλεύεται από τις προηγούμενες ημέρες σε απομονωμένο θάλαμο.

-Με εντολή της διοίκησης απολυμάνθηκαν άμεσα όλοι οι χώροι του νοσοκομείου από συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας και από υγειονομικό συνεργείο του νοσοκομείου όλοι οι χώροι στους οποίους κινήθηκε το θετικό κρούσμα.

-Το νοσοκομείο παραμένει σε κανονική λειτουργία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

-Ένα νέο δείγμα στάλθηκε σήμερα για έλεγχο

-Από τα τρία δείγματα των προηγούμενων ημερών το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται απαντήσεις για τα άλλα δύο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back