Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα νέο καλντερίμι και παράλληλες εκδηλώσεις

Εικόνα του άρθρου Ένα νέο καλντερίμι και παράλληλες εκδηλώσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2020, 23:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συμμετοχικό εργαστήριο «Επιστροφές: Νέο καλντερίμι στην Αρτσίστα Ζαγορίου» που διοργανώνει η ομάδα Μπουλούκι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νέων Αρίστης, τον Δήμο Ζαγορίου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ηπείρου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μαθητευόμενοι και εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανακατασκευή ενός καλντεριμιού –και των παράπλευρων τοίχων από ξερολιθιά- στην Αρίστη.

Την ίδια ώρα, το «Μπουλούκι» διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών τοπίων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα γίνουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, έχει ως εξής:

Σάββατο 5/09 (10:00 και 17:00) - Δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θεματική τα πολιτισμικά τοπία και την ξερολιθιά στον προαύλιο χώρο του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αρίστη. Η ημερίδα θα είναι σε κλειστό κύκλο, τηρουμένων των μέτρων της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη της πανδημίας.

Κυριακή 06/09 - Πεζοπορία παρέα με το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου στο μονοπάτι που ξεκινάει από το γεφύρι της Αρίστης και καταλήγει σε αυτό της Κλειδωνιάς, με στόχο μια γνωριμία με τη γεωλογική και την αρχαιολογική ιστορία του Βοϊδομάτη και της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου.

Παρασκευή 11/09 – Περιήγηση στο ιερό δάσος της Αγίας Παρασκευής (στην Γκραμπάλα) και επίσκεψη στο ξωκλήσι της Αγ. Παρασκευής. Το βράδυ, ντοκιμαντέρ για τα ιερά δάση του Ζαγορίου

Σάββατο 12/9 - Ορειβασία μέχρι την κορυφή της Γκραμπάλας, στο τοπίο της μάχης

Κυριακή 13/09 -Επίσκεψη  το μνημείο των Ιταλών πεσόντων.

*Οι εκδηλώσεις του διήμερου 12/09-13/09 θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Για κράτηση θέσεων, στο email: info@boulouki.org.

** Κεντρική φωτογραφία: Μπουλούκι

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back