ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία

Εικόνα του άρθρου Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2017, 15:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή τα 41 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καββαδία, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή αύριο στις 21:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». 

Η εκδήλωση αφορά τη μουσική παράσταση «Η προφητεία της Περουάνας» με τους Masif και τον στιχουργό Βαγγέλη Βελώνια να ιχνηλατούν τον λόγο του Νίκου Καββαδία. «Δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον κολάζ ηχοχρωμάτων με πιάνο, βιολί και φωνή, οι Masif χαράζουν τη δική τους μουσική ρότα στα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία και μας ταξιδεύουν σε ‘δύσκολες βάρδιες’, σε ‘λιμάνια σκοτεινά’ σ’ Ανατολή και Δύση, από τα ‘παράξενα της Ίντια’ μέχρι τη ‘Νότιο Κίνα’, ενώ ο Βαγγέλης Βελώνιας μάς αφηγείται απόκρυφες πτυχές της ζωής και του έργου του αέναου ταξιδευτή, Νίκου Καββαδία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου.

Την επιμέλεια των κειμένων και την αφήγηση έχει κάνει ο Βαγγέλης Βελώνιας. Στο κοντραμπάσο ο Θοδωρής Κουέλης (και ενορχήστρωση), στο βιολί ο Μάριος Ιβάν Παπούλιας, στο πιάνο ο Νίκος Καζαντζάκος και στο τραγούδι η Βάλια Τσιργιώτη. Συμμετέχει και ο σημαντικός ερμηνευτής Γιώργος Μεράντζας.

Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο, στο κατάστημα Ίρις, στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης και Χαρτέξ και στο Rock Shop.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back