ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα μεσημέρι στην πλατεία Ομήρου

Εικόνα του άρθρου Ένα μεσημέρι στην πλατεία Ομήρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2022, 17:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αν βρεθείτε ένα μεσημέρι καθημερινής, κάπου μεταξύ 1.30-2.30 στην πλατεία Ομήρου και τον οδικό άξονα που συνδέει η πλατεία… καλύτερα να μη βρεθείτε.

Η διαρκής «έξωση» των οχημάτων από το κέντρο των Ιωαννίνων (που είναι στη σωστή κατεύθυνση, άλλο που γίνεται με ασυνεχή και ακατάστατο τρόπο), αλλά και η έλλειψη περιφερειακών δρόμων, οδηγεί κάθε μεσημέρι τους-τις  οδηγούς στο κέντρο.

Αλλά αυτό που γίνεται στην πλατεία Ομήρου, είναι πραγματική υπόθεση εργασίας για επικοινωνιολόγους: μέσα σε μισή ώρα, μπορείτε να πέσετε πάνω σε τριπλοπαρκαρισμένα οχήματα, ένα πούλμαν 50 θέσεων που περιμένει κάτι, αλλά και ένα βυτιοφόρο που προσπαθεί να κάνει την κυκλική διαδρομή και να φύγει προς Δομπόλη.

Παράλληλα φυσικά, υπάρχουν και τα πολλά ΙΧ οχήματα που κινούνται στις δύο κατευθύνσεις από και προς Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και αυτά που προσπαθούν να παρκάρουν σε διπλές σειρές, σε δρόμους που με το ζόρι χωράνε δύο αυτοκίνητα σε κίνηση.

H περιοχή της πλατείας Ομήρου δεν είναι η μόνη «απόκεντρη» με κυκλοφοριακή συμφόρηση, τουλάχιστον για 1-1,5 ώρα της ημέρας. Επίσης, η περιοχή δεν περιλαμβάνεται στις μελέτες στάθμευσης, δεν έχει χώρους πάρκινγκ και στο απώτερο μέλλον, αναμένεται να φιλοξενήσει το δημαρχείο των Ιωαννίνων…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back