Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα κληροδότημα… πιο ελκυστικό

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2017, 12:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ακίνητα μέσω κληροδοτημάτων ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει μόνο στα Γιάννενα, αλλά και στην Αθήνα. Ένα από αυτά ανήκουν στο Κληροδότημα Κωνσταντίνου Ιωαννίδη και βρίσκεται στην Κυψέλη.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τον συνιδιοκτήτη Ντίνο Παπανικολάου, προχώρησε σε αποκατάσταση της εισόδου του ακινήτου, με την προσδοκία ότι το ακίνητο θα γίνει πιο ελκυστικό σε υποψήφιους ενοικιαστές.

Το συγκεκριμένο ακίνητο το χρησιμοποιούσε αυθαίρετα ένας ιδιώτης από το 2003. Μετά από παρεμβάσεις του Δήμου, απομακρύνθηκε ο ιδιώτης. Οι εργασίες που έγιναν για τη βελτίωση της εικόνας του κτιρίου, αφορούν την αποξήλωση όλων των παράνομων κατασκευών (το πεζοδρόμιο είχε μετατραπεί σε βεράντα) και αποκατάσταση του πεζοδρομίου, ενώ τοποθετήθηκαν σιδερένιες μπάρες προκειμένου να μην παρκάρουν αυτοκίνητα.

Παράλληλα ανατέθηκε η ενοικίαση του ακινήτου μαζί με τα ακίνητα του Κληροδοτήματος Ελένης Ζωγράφου σε μεσιτικό γραφείο με στόχο αύξηση των εσόδων κι εκπλήρωση των σκοπών των κληροδοτημάτων.

«Αναμένουμε το πόρισμα της έκθεσης των μηχανικών για τις περαιτέρω ενέργειές μας σχετικά με το κληροδότημα Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, να δούμε σε τι πλαίσια θα κινηθούμε σύμφωνα με την κατάσταση στην  αγορά ακινήτων αλλά με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Κληροδοτήματος και την τέλεση του σκοπού», δήλωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, Γεωργία Γιώτη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back