Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών για τους πρόσφυγες

Εικόνα του άρθρου Ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών για τους πρόσφυγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2017, 00:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όχι ένα, αλλά δύο κέντρα υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών διαθέτει η πόλη των Ιωαννίνων. Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο παροχής υπηρεσιών (service centre) από τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, ενώ από τον Σεπτέμβριο λειτουργεί και το κέντρο πληροφόρησης και υποστήριξης προσφύγων από το ΚΕΑΝ («Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων» με έδρα την Αθήνα) σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών στην οδό Αραβαντινού.

Όσον αφορά το κέντρο παροχής υπηρεσιών της Οxfam, βρίσκεται στην οδό Χρήστου Πάτση 5, κοντά στην πλατεία Πάργης. Κι αυτό στοχεύει στο να εξυπηρετήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες της περιφέρειας της Ηπείρου παρέχοντας κοινωνικές και νομικές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες υγείας. Αύριο το απόγευμα, στις 18:30, το κέντρο διοργανώνει ένα πρώτο καλωσόρισμα (welcome day) ως μια ευκαιρία εξοικείωσης των ενδιαφερόμενων χρηστών με τον χώρο αλλά και ενημέρωσης των δράσεών του με την τοπική κοινωνία.

Σημειωτέον δε ότι για τη λειτουργία του κέντρου αυτού η Oxfam συνεργάζεται και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες, όπως η «Άρσις», η οποία έχει την εποπτεία της καθημερινής λειτουργίας του Service Centre, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής, το Ελληνικό Συμβούλιο Για τους Πρόσφυγες που προσφέρει νομική συμβουλευτική και υποστήριξη και τέλος η Mercy Corps.  Η Mercy Corps παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση σε θέματα οικονομικού βοηθήματος (cash) ως συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back