ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα εργοτάξιο στον κόμβο Εφύρας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2017, 17:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε εργοτάξιο έχει μεταμορφωθεί η διασταύρωση… των πέντε δρόμων στο Τσιφλικόπουλο, καθώς εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει το έργο της κατασκευής του κόμβου Εφύρας-Βελουχιώτη, με τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να δυσκολεύουν ολίγον τι (προς το παρόν) την καθημερινότητα.

Το έργο επισκέφθηκε σήμερα ο αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος. «Αν έπρεπε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη παρέμβαση και να δημιουργήσουμε ένα κυκλικό κόμβο στην πόλη, αυτή θα ήταν στο συγκεκριμένο σημείο. Είμαι σίγουρος ότι μετά το τέλος του έργου η περιοχή δεν θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που βιώνουν σήμερα καθημερινά εκατοντάδες συνδημότες μας που μένουν ή περνούν απ’ αυτή. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση σε έναν δρόμο-καρμανιόλα στον οποίο έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία» δήλωσε ο κ. Λιόντος.

Ο αντιδήμαρχος εκτίμησε δε ότι το έργο θα τελειώσει νωρίτερα από τους 12 μήνες, όπως είναι το χρονοδιάγραμμα. Η κατασκευαστική εταιρία έχει ξεκινήσει βασικές εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης της οδού Λουκάρεως που οδηγεί στην εκκλησία της Περιβλέπτου. Σε κομμάτι της οδού αυτής θα κατασκευαστούν και πεζοδρόμια. Ο κόμβος θα κατασκευαστεί ακριβώς στο σημείο που συνυπάρχουν ένα περίπτερο (το οποίο θα πάει απέναντι, μπροστά από τον φούρνο), ένας τηλεφωνικός θάλαμος του ΟΤΕ (αντίκα σχεδόν), μια κολόνα της ΔΕΗ μέσης τάσης και ένα μικρό εκκλησάκι. 

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, στον κόμβο διαμέτρου 15 μ., προβλέπεται η διεύρυνση του οδοστρώματος με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών και την εκσκαφή των απαραίτητων ορυγμάτων για την εν συνεχεία κατασκευή των απαραίτητων επιχωμάτων. Προβλέπονται επίσης έργα διόρθωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των καμπυλών του κόμβου και των περιορισμών που τίθενται λόγω της εγκεκριμένης ζώνης απαλλοτρίωσης.

Επίσης θα γίνουν εργασίες για τη διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων με την κατασκευή σωληνωτών για την απορροή των όμβριων στην περιοχή του κόμβου με αντίστοιχη κατασκευή φρεατίων υδατοσυλλογής. Τέλος στο έργο προβλέπεται και μια σειρά παρεμβάσεων πρασίνου, ενώ θα κατασκευαστεί και νέο δίκτυο οδοφωτισμού.

Το έργο δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 503.000 ευρώ. Το κόστος της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, ΓΙΓΕΚΑΤ ΑΤΕΕ, ανέρχεται σε 225.635 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back