ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα εκατ. ευρώ για την οδό Πανεπιστημίου

Εικόνα του άρθρου Ένα εκατ. ευρώ για την οδό Πανεπιστημίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2017, 19:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας από τους δρόμους που ο Δήμος Ιωαννιτών έχει βάλει στο πρόγραμμά του είναι η οδός Πανεπιστημίου. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν πρόκειται για την οδό που συνδέει τον κόμβο Βελισσαρίου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η οποία πριν από χρόνια έχασε την ονομασία «Πανεπιστημίου» και έγινε «Στ. Νιάρχου, αλλά την οδό που συνδέει την Παράκαμψη με το Πανεπιστήμιο μέσω του Νεοχωρόπουλου.

Για την ανακατασκευή του δρόμου αυτού, ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει συνολικά 1 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους (κατά πόσο βέβαια αυτή η ροή αυτής της χρηματοδότησης θα είναι ομαλή, θα δείξει όταν έρθει η ώρα). Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης έγινε σε δύο δόσεις.

Η πρώτη δόση ύψους 600.000 ευρώ είχε έρθει τον Απρίλιο. Τότε, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε αναφέρει ότι οι πόροι αυτοί δεν αρκούν, εκφράζοντας την πρόθεσή της να διαθέσει το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό από το δημοτικό ταμείο. Παράλληλα, βέβαια, συνέχιζε τις πιέσεις προς τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομίας για τη διάθεση κι άλλων 400.000 ευρώ.

Και τελικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ενέκρινε την αιτούμενη, υπόλοιπη χρηματοδότηση των 400.000 για το έργο της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η ανακοίνωση για τη θετική αυτή εξέλιξη αυτή τη φορά δεν ήρθε από τον Δήμο, αλλά από τρεις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον Χρήστο Μαντά, τη Μερόπη Τζούφη και τον Γιάννη Στέφο. «Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου δρομολογεί την ολοκλήρωση μιας παρέμβασης που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και ικανοποιεί ένα αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας» τονίζεται στην ανακοίνωση των τριών βουλευτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back