ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: «Όχι» στην πρόταση της ΝΔ για προανακριτική

Εικόνα του άρθρου Βουλή: «Όχι» στην πρόταση της ΝΔ για προανακριτική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2018, 01:38
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας που έγινε στη Βουλή για την πρόταση  της ΝΔ κατά του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν 238 έγκυρα ψηφοδέλτια και 29 άκυρα. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές ενώ κατά τάχθηκαν 151 βουλευτές.

Στην πρόταση για προανακριτική κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν 234 έγκυρα ψηφοδέλτια και 23 άκυρα. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88 βουλευτές ενώ κατά τάχθηκαν 145 βουλευτές.

Στην πρόταση για προανακριτική κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν 236 έγκυρα ψηφοδέλτια και 31 άκυρα. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές ενώ κατά τάχθηκαν 149 βουλευτές.


ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Αναφορικά με την μυστική ψηφοφορία επί της προτάσεως της ΝΔ η οποία απορρίφθηκε, έγινε γνωστό ότι διαπιστώθηκαν και ψηφοδέλτια τα οποία ήταν άκυρα επειδή κάποιοι βουλευτές τα έριξαν σε λάθος κάλπη. 

Στην πρώτη ψηφοδόχο, που οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, βρέθηκαν δηλαδή 9 ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Ανδρέα Ξανθό είτε στον Παύλο Πολάκη. Αυτά καταμετρήθηκαν στα άκυρα. 

Στην δεύτερη ψηφοδόχο, που οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Ανδρέα Ξανθό, βρέθηκαν 12 ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είτε στον Παύλο Πολάκη. Αυτά καταμετρήθηκαν στα άκυρα.

Στην τρίτη ψηφοδόχο, που οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Παύλο Πολάκη βρέθηκαν 9 ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είτε στον Ανδρέα Ξανθό. Αυτά επίσης καταμετρήθηκαν στα άκυρα. 

Τα στοιχεία αυτά που έγιναν γνωστά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής δίνουν, σε ένα βαθμό, εξήγηση για την αναντιστοιχία ανάμεσα στον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό των βουλευτών της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού που είχαν κάνει γνωστό ότι θα ρίξουν άκυρο ψηφοδέλτιο στην σημερινή ψηφοφορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία: ®Βουλή των Ελλήνων/Φρόσω Κανελλίδου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back