Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα διαπολιτισμικό οδοιπορικό στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ένα διαπολιτισμικό οδοιπορικό στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2022, 15:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται τo Refugee Week με πρωτοβουλία της Athens Comics Library και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τον Ιούνιο.

Σε συνεργασία με το Refugee Week η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΜΑΚΑ διοργανώνει μια μικρή περιοδεία δύο εβδομάδων μέσα στον Μάιο με τον οργανισμό Goodness Tour. Ένας από τους σταθμούς της περιοδείας θα είναι και τα Γιάννενα.

O οργανισμός Goodness Tour είναι μια διαπολιτισμική ομάδα καλλιτεχνών με βάση την Καλιφόρνια των Η.Π.Α οι οποίοι χρησιμοποιούν την Τέχνη σαν μέσο θεραπείας και κοινωνικής αρωγής. Για πάνω από 15 χρόνια διοργανώνει δράσεις σε διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Tην Ελλάδα την είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2017. Μαζί με πρόσφυγες, δημιούργησε τοιχογραφίες σε Γιάννενα, Αθήνα και Μυτιλήνη.

Στο φετινό τους οδοιπορικό, οι Goodness Tour θα συνδιαλλαγούν με τοπικές κοινότητες και θα δημιουργήσουν συμμετοχικά έργα τέχνης. Το οδοιπορικό θα αρχίσει από το νησί της Λευκάδας και από 20 έως 23 Μαΐου θα βρίσκεται στα Γιάννενα.

Στην πόλη, συνεργάζεται με τις οργανώσεις Habibi Works, το Κέντρο Νέων Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, για την ολοκλήρωση των δράσεων που περιλαμβάνουν μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής και στιχογραφίας και τοιχογραφίες στον ανοιχτό χώρο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

20 έως 23 Μαΐου, 10:00-18:00, στο αθλητικό κέντρο Κιάφας

Δημιουργία συμμετοχικής τοιχογραφίας

22 Μαΐου, 18:00, στο αθλητικό κέντρο Κιάφας

Συναυλία

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3