ΕΛΛΑΔΑ

Ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Εικόνα του άρθρου Ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2023, 22:19
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ένα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κατέληξε τελικά η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις εγκαταστάσεις της οποίας θα πραγματοποιηθεί, «πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής η Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00», τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η οικονομία – ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική -άμυνα, εκλογές, κράτος – θεσμοί- διαφάνεια, υγεία -παιδεία-περιβάλλον. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις. 

Η ερώτηση του δημοσιογράφου θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 λεπτό. Ο συντονιστής του debate δεν θα έχει το δικαίωμα υποβολής ερώτησης με τις ερωτήσεις να τις υποβάλλουν δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Σε περίπτωση που επανέλθει με διευκρινιστική ερώτηση ο δημοσιογράφος, οι πολιτικοί θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 45 δευτερόλεπτα. Συμφωνήθηκε επίσης στο τέλος των ερωτήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί να προβούν σε μια ελεύθερη τοποθετηση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back