Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα βραβείο για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

Εικόνα του άρθρου Ένα βραβείο για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2019, 22:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ως το «Έργο του 2018» βραβεύτηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Ηπείρου, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com & metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το βραβείο είχε τρεις αποδέκτες: τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα) Νίκο Μαντζούφα, τον γενικό διευθυντή της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργο Αγραφιώτη και την αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη.

Κατά την εκδήλωση, αναπληρωτής επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μοσχοβής, ο οποίος παρέδωσε τα βραβεία, χαρακτήρισε τη νέα μονάδα ως ένα «έργο πολιτισμού», σχολιάζοντας ότι τέτοιου είδους υποδομές δείχνουν τον δρόμο για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Στην αποτίμηση του έργου που παράχθηκε στην Ήπειρο προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογιάννη, η οποία σημείωσε ότι η παρουσία της αυτή συμπίπτει να είναι η τελευταία της δημόσια παρουσία ως αντιπεριφερειάρχης. «Μετά την εννεαετή θητεία έκλεισε ο κύκλος της υπηρεσίας μου στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αποτιμητέο έργο και με θετικό πρόσημο όπως είναι κοινά αποδεκτό. Από την αρχή της δραστηριότητάς μας θέσαμε ως πολιτικό διακύβευμα την ‘πολική ανάπτυξη’, δηλαδή την τόνωση της αξίας κάθε επαρχίας της Περιφέρειάς μας» τόνισε. Η κ. Καλογιάννη έκανε έναν μίνι απολογισμό των όσων έχουν γίνει στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αποκορύφωμα τη μονάδα επεξεργασίας αποριμμάτων που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. Αναφερόμενη στο έργο αυτό, επεσήμανε ότι «ο δρόμος δεν ήταν εύκολος. Παρουσιάστηκαν απρόβλεπτα προβλήματα πολλά και ποικίλα. Η νομοθεσία τροποποιήθηκε αλλεπάλληλα, οι κανονισμοί εμπλουτίστηκαν με νέα όρια και προδιαγραφές, η κεντρική πολιτική εξουσία δεν είχε αποκρυσταλλωμένη θέση και αμφιταλαντεύτηκε μέχρι να πειστεί για το σκόπιμο και το ωφέλιμο της επιλογής μας αυτής».

Από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο Γιώργος  Αγραφιώτης σχολίασε πως η βράβευση του έργου είναι ένα μήνυμα του τεχνικού κόσμου και της κοινωνίας πως η χώρα πρέπει να «ξεκολλήσει από το μηδέν» στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων. Κατά τον χαιρετισμό του, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, περιέγραψε τη νέα μονάδα ως ένα έργο πολιτισμού και όχι ως μια παράπλευρη δραστηριότητα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back