Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα Arkanoid… του 1821

Εικόνα του άρθρου Ένα Arkanoid… του 1821
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2021, 16:43
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θέλησε να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και για τον σκοπό αυτό η Α΄ τάξη Γυμνασίου σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα επετειακό παιχνίδι στα πλαίσια του μαθήματος πληροφορικής και να συμμετάσχει στο  10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το παιχνίδι είναι βασισμένο στο ρετρό παιχνίδι Arkanoid και γι αυτό το ονομάσαμε Arkanoid1821.

Μπορείτε να το παίξετε, εδώ

«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι το οποίο να ψυχαγωγεί αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζει και την ιστορική γνώση για τις μάχες της επανάστασης» αναφέρει το σχολείο. Έτσι, οι μαθητές-τριες έψαξαν ψάξαμε ιστορικά στοιχεία για τις μεγάλες μάχες που έγιναν κατά την Επανάσταση και έφτιαξαν το παιχνίδι με βάση αυτές, ενώ έφτιαξαν ακόμα ακόμα και δική τους μουσική επένδυση.

Οι εκπαιδευτικοί που  συνεργάστηκαν γι’ αυτήν την δημιουργία, ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Άρτας Άρης Τσάιμος,  ο Βάιος Κατσούλας και ο Παναγιώτης Γιαννούτσος που ευχαριστούν τους μαθητές «για το ζήλο και την αγάπη που έδειξαν, καθώς και τις πρωτότυπες ιδέες που είχαν κατά την διάρκεια υλοποίησης του παιχνιδιού».

Την περασμένη Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, οι μαθητές-τριες παρουσίασαν το παιχνίδι Arkanoid1821 στο 10ο ψηφιακό φεστιβάλ που διοργανώθηκε στα Γιάννενα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back