ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα απόγευμα πάνω στις πουέντ

Εικόνα του άρθρου Ένα απόγευμα πάνω στις πουέντ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2017, 12:17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αν αναρωτιέστε «τι μπορεί να γεμίσει το Πνευματικό Κέντρο», η απάντηση δεν είναι δύσκολη: η ετήσια εκδήλωση της σχολής κλασικού και σύγχρονου χορού, μπορεί και όχι μόνο επειδή η είσοδος είναι δωρεάν.

Χτες το βράδυ, γονείς, φίλοι, γνωστοί, έχοντες και έχουσες σχέση με το χορό και μη, γέμισαν την αίθουσα για να δούνε την παράσταση χορού όλων των τμημάτων της σχολής, η οποία είναι σημείο αναφοράς για την πόλη, από πολλές απόψεις. Όχι απλώς της πολιτιστικής, αλλά και της χρονικής συνέχειας που πλέον, έχει δημιουργήσει μια σοβαρότατη και αξιόλογη παράδοση στα Γιάννενα, σχεδόν «εξαγώγιμη» πλέον.

Όχι ότι η σχολή χορού δεν έχει τα προβλήματά της. Δεν είναι ούτε λίγες, ούτε ασήμαντες οι φορές που αυτά έχουν έρθει στην επιφάνεια και δεν έχουν λυθεί ποτέ οριστικά, επί της ουσίας.

Για την ιστορία, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» του Μάριους Αλφόνς Πετιπά και του Λούντβιχ Μίνγκους και το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στο σύγχρονο χορό. Οι χορογραφίες ήταν των Τζίνας Βίκα, Ελεονώρας Ηλία, Λάουρας Τσιάτη, Έλενας Ανδρεάδη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back