ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα αντάμωμα καλλιτεχνών ηπειρώτικης μουσικής

Εικόνα του άρθρου Ένα αντάμωμα καλλιτεχνών ηπειρώτικης μουσικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2022, 17:52
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Συναυλία «αυθεντικής ηπειρώτικης μουσικής» διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Ηπειρωτικής Μουσικής (ΔΙΚΗΜ) την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 20:30, στο υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου, μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ζαγορίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κήπων Ζαγορίου «Η Μπάγια».

Στο αντάμωμα θα συμμετάσχουν 30 νέοι οργανοπαίκτες και 20 τραγουδιστές και θα συμπεριλαμβάνει σκοπούς και τραγούδια 16 ιδιωμάτων ολόκληρης της Ηπείρου όπως και πολυφωνικά τραγούδια του Πωγωνίου. «Στόχος του ΔΙΚΗΜ είναι η διάσωση, διατήρηση και συνέχεια της παραδοσιακής μουσικής, και για αυτόν το λόγο, στηρίζει τη συμμετοχή νέων σε ηλικία μουσικών,  μερικοί από τους οποίους είναι μέλη των μεγαλύτερων μουσικών οικογενειών του τόπου μας, που όλα αυτά τα χρόνια διατήρησαν με σεβασμό και μεράκι την μουσική ιστορία μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η συναυλία οργανώνεται με σκοπό την παρουσίαση στο κοινό μιας συλλογής από 92 τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τον Απρίλιο του 2022 από τους ίδιους καλλιτέχνες. 

Το ΔΙΚΗΜ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021 με κύριο αντικείμενό του τη διάσωση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back