ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εμπορικός Σύλλογος: «Να διαγραφούν οι οφειλές της επιστρεπτέας»

Εικόνα του άρθρου Εμπορικός Σύλλογος: «Να διαγραφούν οι οφειλές της επιστρεπτέας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2022, 15:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tην άμεση διαγραφή των οφειλών της επιστρεπτέας προκαταβολής ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Η παρέμβαση γίνεται με αφορμή την ανάρτηση, τις τελευταίες ημέρες, των σχετικών οφειλών, μια κίνηση που ο Εμπορικός Σύλλογος χαρακτηρίζει «πρόκληση για τους χιλιάδες μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες. Πόσο μάλλον που γίνεται εν μέσω του κύματος ακρίβειας…».

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι την ίδια ώρα δίνει πακέτα επιδοτήσεων εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλους ομίλους όπως και ότι «προσπαθεί να αποφύγει τις αντιδράσεις φέρνοντας μέτρα που μας πλήττουν μέσα στο κατακαλόκαιρο»,

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τους εμπόρους και τους υπόλοιπους επαγγελματίες της πόλης σε οργάνωση του αγώνα, στη συγκέντρωση υπογραφών και στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων.

Απαιτεί δε, πέραν της διαγραφής των οφειλών της επιστρεπτέας προκαταβολής, την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στο μέτρο επιστροφής της ενεργειακής επιβάρυνσης, την επιβολή πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, των ειδικών τελών και της φορολογίας (ΦΠΑ – ΕΦΚ), την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back