«Εμπάργκο» σε παραστάσεις με «πετρελαϊκές» χορηγίες

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2018, 18:51

Στην ανακοίνωσή τους οι Πρωτοβουλίες – Συλλογικότητες Ηπείρου ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων συμπεραίνουν ότι «πολιτιστική χρεοκοπία, χωρίς προηγούμενο, γνωρίζει από τη δεύτερη εκδήλωση το φεστιβάλ Δωδώνης, που στήριξε τις ελπίδες του στις δωρεάν εισόδους».

Το συμπέρασμα προκύπτει από τη χαμηλότερη από άλλες παραστάσεις προσέλευση στην «Ελένη» του Ρίτσου που ανέβηκε την περασμένη Κυριακή.

Οι πρωτοβουλίες θεωρούν ότι «οι πετρελαϊκές οικονομικές χορηγίες όχι μόνο δεν βοήθησαν τη δημοτική αρχή, αλλά αντίθετα ο κόσμος αποδοκίμασε την τακτική των  και το φεστιβάλ… ξεφούσκωσε».

Η παράσταση είχε δωρεάν είσοδο, ήταν όμως και χαμηλότερης δημοφιλίας από τις προηγούμενες. «Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο δεν επιθυμούν να μετατραπεί το άλλοτε κραταιό φεστιβάλ σε μια… πετρελαϊκή παράσταση, γνωρίζοντας πως το αρχαίο μνημείο απειλείται  και οδηγείται σε πλήρη απαξίωση» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Εγκαλεί επίσης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και καταλήγει λέγοντας ότι «από εδώ και στο εξής όλες οι Πρωτοβουλίες, οι Συλλογικότητες κατά των ερευνών και εξορύξεων καθώς και το μεγαλύτερο πια ποσοστό των πολιτών της Ηπείρου, θα γυρίζουν τις πλάτες τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση η οποία θα επιχορηγείται από πετρελαϊκές εταιρείες».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back