Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Εμείς προστατεύουμε το δάσος»

Εικόνα του άρθρου «Εμείς προστατεύουμε το δάσος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2021, 17:50
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Τα πολιτικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, έχουν δικαίωμα και καθήκον να υποβάλουν το παρόν ερώτημα στη Βουλή. Και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ίσως όμως, πριν λάβουν θέση, να έπρεπε να ζητήσουν να ακουστεί και η δική μας γνώμη. Η ερώτηση αυτή, θα σταθεί αφορμή να δοθεί μία ακόμη εκκωφαντική απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς»: Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζουν οι ιδιοκτήτες του δάσους Βαλανιδορράχης, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου αμφισβητούν έντονα κάτοικοι της περιοχής Φαναρίου στον Δήμο Πάργας, την ερώτηση που κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Σε ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου των συνιδιοκτητών του δάσους (συγκύριο το Δημόσιο με 20%), σημειώνεται ότι υπάρχουν «νόμιμοι τίτλοι όπως και απόφαση του Αρείου Πάγου». Οι συνιδιοκτήτες βάζουν στο στόχαστρό τους «αυτούς που βρίσκονται πάντα πίσω από τις αντιδράσεις εναντίον μας», κάνοντας λόγο «καταπατητές και εκχερσωτές που κρυμμένοι στο σκοτάδι, καταστρέφουν το δάσος και καταλαμβάνουν τμήματά του».

Υποστηρίζεται δε ότι το δάσος της Βαλανιδορράχης παραμένει παρθένο «ακριβώς διότι υπάρχουμε εμείς και το προστατεύουμε. Τα υπόλοιπα γειτονικά δάση, δημοτικά και δημόσια, έχουν όλα καταπατηθεί». Ο πληρεξούσιος δικηγόρος εκτιμά επίσης ότι «δεν υφίσταται νομική δυνατότητα αναψηλάφησης» την οποία ζητά η επιτροπή αγώνα Φαναρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back