ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός σε ειδικά κέντρα

Εικόνα του άρθρου Εμβολιασμός σε ειδικά κέντρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2020, 10:29
ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερα αναλυτικοί ήταν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσιόδρας, αλλά και ο υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης αργότερα, στο θέμα των εμβολίων και του τρόπου που θα γίνει ο εμβολιασμός.

Καταρχάς, φαίνεται ότι, όταν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια και διατεθούν προς χρήση, ο εμβολιασμός θα γίνει σε ειδικά κέντρα.

Ήδη, στα Γιάννενα έχουν γίνει επισκέψεις στο κτίριο του ΠΕΔΥ, για να εξεταστεί η πιθανότητα ευρύτερης υγειονομικής χρήσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια τα οποία αγοράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση την κλείδα κατανομής που δεν είναι άλλη από τον πληθυσμό. Ήδη εκπονούμε ένα σχέδιο εμβολιασμού ταχύτατου με βάση τις ποσότητες που θα έχουμε στη διάθεσή μας, γιατί υπάρχουν εμβόλια τα οποία δεν θα μπορούν να γίνονται σε φαρμακεία γιατί απαιτούν ειδικές συνθήκες μετακίνησης, άρα θα υπάρχουν και κέντρα μαζικού εμβολιασμού».

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης «άδειασε» το βουλευτή της ΝΔ κ. Κυρανάκη, ο οποίος «διαπίστωσε» ότι οι επιστήμονες καθυστερούν πολύ την «ανακάλυψη εμβολίου».

«Η ταχύτητα με την οποία θα έχουμε το εμβόλιο είναι μοναδική στην ιστορία της επιστήμης και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε ένα εμβόλιο μόνο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι , προκειμένου να καταπολεμηθούν και οι συνωμοσιολογικές θεωρίες, «εγώ πρώτος και φαντάζομαι και ο κύριος καθηγητής (σ.σ. ο κ. Τσιόδρας), πρώτοι να σπεύσουμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι και οι οικογένειές μας τα εμβόλια, για να αποδείξουμε ότι τα εμβόλια είναι πάνω από όλα ασφαλή».

Ο δε κ. Τσιόδρας πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει εάν θα έχουμε κάποιες δόσεις μέχρι τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου. Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα. Έχουμε κάποια θετικά σημεία και για την αποτελεσματικότητα και για την ασφάλεια από τις μελέτες Φάσης 1 και 2. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε κάποια αποτελέσματα από τους πρωτοπόρους τρεις, ακολουθούν κοντά και άλλοι τέσσερις και γρήγορα τον άλλο χρόνο και οι υπόλοιποι. Θεωρώ ότι το εμβόλιο θα είναι καταλυτικό στην προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας με πολλαπλά λογιστικά προβλήματα, τα οποία από τώρα σχεδιάζουμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back