Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί, μέρα δεύτερη

Εικόνα του άρθρου Εμβολιασμοί, μέρα δεύτερη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2020, 10:24
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας. Σήμερα γίνεται εξάλλου η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Διαβάστε επίσης: Φεβρουάριο και Ιούνιο οι βασικές φάσεις εμβολιασμού

Εν τω μεταξύ και σήμερα, συνεχίζονται οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. Ειδικότερα, θα εμβολιαστούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Η Ελλάδα παρέλαβε στις 26 Δεκεμβρίου, την πρώτη μικρή παρτίδα εμβολίων από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, των 9.750 δόσεων.
Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.
Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και εμβόλια από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca.

Πρακτικά, ο μαζικός εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε χτες, μετά τον εμβολιασμό του: «Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, μια σπουδαία ημέρα για την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back