ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εμβόλια: O λόγος στους επιστήμονες

Εικόνα του άρθρου Εμβόλια: O λόγος στους επιστήμονες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2021, 14:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το 2021, το νέο αυτό έτος, ο πλανήτης θα βιώσει το μεγαλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ. Η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του «μετώπου» κατά της Covid-19 – και έτσι πρέπει. Αυτή τη στιγμή δύο πρωτοπόρα εμβόλια που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA και τα οποία πήραν πρώτα έγκριση, βρίσκουν εφαρμογή, ενώ δεκάδες άλλα εμβόλια βρίσκονται στο στάδιο των πειραματικών δοκιμών.

Αν και επιστημονικά υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ακόμα και κάποιες διχογνωμίες, η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί σε κάτι βασικό: Ότι τα εμβόλια είναι το καλύτερο μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο «Τύπος Ιωαννίνων» δίνει τον λόγο σε τρεις επιστήμονες, σε τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο  καθένας καταθέτει τη δική του άποψη για την υπόθεση των εμβολίων και του εμβολιασμού.

Βασίλης Τσίκαρης: Δικαίωμα στην επιλογή του εμβολίου

Γιώργος Θυφρονίτης: Γιατί θα έκανα χτες το εμβόλιο

Σπύρος Γεωργάτος: Επιτροπή και... ντροπή

ΣΧΟΛΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ταυτόχρονα και παράλληλα με τα εμβόλια θα έπρεπε να τρέχουν και οι εγκρίσεις για την θεραπεία με τα μονοκλωνικά. Όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι έχει δοθεί έγκριση στις ΗΠΑ και όταν ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία μειώνει 70% την εξέλιξη της covid 19 σε βαρύτερα στάδια, την είσοδο σε ΜΕΘ και κατ' επέκταση την θνητότητα .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3